Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Meteoriitti

Talven aikana olin instagramia selaillessani löytänyt kuvan ontosta betonipallo pihalle. En voinut jättää rauhaan ajatusta pallosta, joka toimisi suihkulähteenä pihassamme. Sattumalta palaverissa työkaveri kertoi suunnitelleensa pizza-uunin tekemistä pihalleen. Keskustelun aikana kävi ilmi, että tämä muovautuisi jumppapalloa apuna käyttäen ja materiaalina olisi betoni. Hän tosin oli jo jatkokehittänyt ajatusta, jotta saisi hiukan kevyemmän teoksestaan ja suunnitteli sekoittavansa sementtiä ja perliittiä yhteen.

Itse laiskuuttani, en viitsinyt lähteä hakemaan erikseen perliittiä, vaan käytin jo olemassa olevia ”raaka-aineita”. Minulla oli varattuna aitaprojektiin sementtisäkkejä, joista arvelin jäävän hiukan yli ja voisin niitä sitten käyttää omaan pallooni.

Jostain youtuben ohjevideosta näin, kuinka löysään betoniseokseen kasteltiin kangasta, joka aseteltiin jumppapallon päälle, annettiin kuivua ja sen jälkeen laitettiin toinen kerros betonilla. Jep, onnistuu… siispä sekoittamaan massaa. Olin ostanut tätä varten lasten rantapallon. Ajattelin, että teen ensin kokeen, onnistuuko tämä ollenkaan. Tein ensimmäisen seoksen laastisäkistä ja upotin rikkinäisen lakanan palasen siihen. Yritin laittaa laastista tippuvaa lakanaa pallon päälle pallon muotoisesti. Maan vetovoima aiheutti harmaita hiuksia. Lopulta otin tuorekelmua ja sillä ”sidoin” lakanapalan pallon alaosaan kiinni.

Kun laastilakana oli kuivunut, niin sekoitin betonia ja aloin läiskimään sitä pallon päälle, jolloin huomasin, että seos oli liian kuivaa – vettä lisää! Ihmeen kaupalla sain lopulta aseteltua pallon päälle betonin. Voin kertoa, että se valuu koko ajan ja ajattelin, tätäkö nyt sitten ”hieroa betonia” tarkoittaa.

Esimmäisen pallon kohdalla olisi pitänyt oppia maan vetovoiman merkitys, mutta ei. Liian kiire tehdä seuraavaa, isompaa palloa. Sen verran älysin, että tein kankaasta siihen paloja, joita asettelin laastia valuvana pallon päälle. Mutta tässäkin tuuppasi pallon alapuolelta kankaanpalat, joko tippumaan tai roikkumaan suoraan alaspäin, niin että pallon kehikkoa en olisi saanut muodostettua vaan aivan jotain muuta..ärräpäiden siivittäessä matkaani keittiöön hain muovikelmua pitämään kangasta paikoillaan.

Jouduin asettamaan betonin pallon päälle useammassa osassa. Pallon laella betoni pysyi, mutta sivuilla ei. Mietin myös miten tehdä pallosta kestävämpi. Betonitöissä käytetään kanaverkkoa, mutta en halunnut sitä käyttää, koska ajattelin, että silloin pallosta tulee paksu eli painava. Etsin myös kaupoista lasikuituverkkoa, mutta sitä olisi pitänyt ostaa koko rulla, aivan liikaa minulle. (myöhemmin huomasin, että jotkut rakentajat myivät rullanloppuja torissa edullisesti ) Itselläni oli itikkaverkkoa, jota lisäsin palloon, toivottavasti ajaa samaa asiaa.

Maalasin meteoriitin sisältä käyttäen Taika-maalin jämiä edellisistä projekteistani.

Kesäloman alussa näin facebookissa mainoksen aurinkoenergialla toimivasta suihkulähteestä. Tilasin sen samantien ajattelematta sen kummemmin asiaa. Suihkulähdettä sai odottaa ja odottaa. Taisin jopa unohtaa koko asian, kunnes jossain näin taas siitä mainoksen. Siispä lähettämään postia ko.firmaan ja tiedustelemaan tilaukseni tilannetta. Pahoitteluviestin jälkeen suihkulähde tuli aika nopeasti ja pitihän se heti laittaa kaunistamaan palloa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: