Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pteranodon pesityi grilliin

Ajatuksissani oli pitkään jo kutkutellut mosaiikkipöytä grillin päälle pihalle. Selasin instasta inspiraatiota pöytää varten. Oli kukkaa, karppeja, geometrisiä muotoja ja vaikka mitä. Voi miten kauniita asioita ihmiset osaavatkaan tehdä! Mietin miten voisin oranssin ja vihreän väriset kylpyhuoneremontin ylimääräiset laatat käyttää. Kuviona voisi olla joku kukka-aihe, kaiketi…

”Pillerinpyöritystä kesäpäivänä”

Otin levyn mitä olimme käyttäneet väliaikaisratkaisuna grillin päällä. Lapset käyttivät sitä myös maalitauluna, monimuotoinen levy siis. Tosin tiesin levyn jo ostaessani, ettei sen tarkoitus ollut olla veden kanssa tekemisissä. Laiskuuttani en viitsinyt ostaa uuttaa säänkestävää levyä, saatoin toivoa vain, että tuleva kesä olisi vähäsateinen.

Poikani innokkaasti hakkasi vasaralla kanssani kylpyhuoneen laattoja rikki. Hän ja minä olimme niin tyytyväisiä, kun näimme ympärillämme olevan tuhon…

Tein ensin sapluunan pöydälle. Sapluunaa varten vierailin taloyhtiön pahviroskiksella( näin minusta kuoriutui roskisdyykkari…) ja leikkasin pahvista pöydän kokoisen palan. Aloin hahmottelemaan tulevan pöydän kuviota. Oranssia ja vihreää, tässä vaiheessa poikani kipaisi leikkimään jättäen minut yksin siirtelemään palasia, ees taas.

Jurakauden prontosaurus sai pesän kivelle

Ajatuksissa siirtelin ja sovittelin palasia kukan muotoon. Kukka ei tahtonut minulle aueta, mutta jatkoin palapeliäni. Kohta pienokaiseni tuli paikalle ja siirti palasia hiukan ja volà! Siinä se oli. Se halusi tulla meille kylään liitukaudelta ja olkoon niin.

Pieni taiteilija työssään

Olipa ihana olla ulkona kuumana kesäpäivänä ja sormet liimassa siirrellä palasia sapluunalta lopullisen pöydänkannen päälle. Kun pääkuvio oli valmis, liimasin vihreitä laatan palasia täyttämään lopun pöydän kannen. Eikä aikaakaan, kun jätin työn rauhaan ja se sai rauhassa kuivua.

Seuraava kesäpäivä antoi kauneintaan ja pysyimme aika tiiviisti sisällä kuumuuden takia. Kun ulkona hiukan viileni, niin sormiani alkoi syyhyttämään siihen malliin, jotta oli lähdettävä. Kaivelin varaston uumenista vanhaa saumalaastia ja sekoitin sitä veden kanssa sauma-aineeksi. Levittelin sitä kumilastalla keskeltä ulospäin edeten ja lopulta käsittelin reunat. Heti saumauksen jälkeen pesin teoksen veden kanssa sienellä. Reunatkin sai siistittyä samaisen sienen kanssa. Taisin pestä vielä muutaman tunnin jälkeen pöydänkannen sienellä ja viimeistelin mikrokuituliinalla pyyhkimällä ylimääräiset pölyt pois ja kannoin Pteranodonin paikoilleen. Ensimmäinen mosaiikkityöni on valmis.

Pteranodon on laskeutunut
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: